Nieuwe cursussen Herkennen van bouwstijlen in Haren

 Gepubliceerd door op 11 september 2012
 

In samenwerking met de Harense Historische Kring Old Go, organiseert Vakwerk Architectuur-cursussen dit najaar twee leuke cursussen over architectuur in Haren. Tijdens beide cursussen staat het leren herkennen van bouwstijlen centraal.

Leden van Old Go kunnen deze volgen voor de speciale prijs van € 70 per cursus.

De cursus Herkennen van bouwstijlen: De 19e-eeuwse Neo-stijlen zal de gaan over de bouwstijlen uit de 19eeuw. De architectuur van die tijd kenmerkt zich doordat bouwstijlen van weleer in een nieuw jasje werden gestoken. Ook ontstonden er in die eeuw door de industriële revolutie nieuwe bouwmethoden, die tot op de dag van vandaag worden gebruikt.

Bouwstijlen die in deze cursus o.a. aan bod zullen komen zijn:

  • Neo-classicisme
  • Neo-gotiek
  • Neo-renaissance
  • Eclecticisme

Deze cursus bestaat uit vijf lessen van 2 uur en zal worden gehouden op woensdagochtend 26 september en 3, 10, 17 en 24 oktober 2012, aanvang 10.00 uur.
Locatie: ’t Clockhuys, Kerkstraat 4 Haren. Minimum aantal cursisten 5 en maximaal 16.

#

In de cursus Herkennen van bouwstijlen: Art Nouveau tot Wederopbouw draait het allemaal om het begin van de 20e eeuw. In de eerste helft van die eeuw vond er namelijk een belangrijke verandering plaats wat betreft de architectuur in ons land. Een verandering die heeft geleid tot de moderne hedendaagse architectuur die we overal om ons heen zien. De cursus zet op een rijtje wat er allemaal veranderde in de eerste jaren van de 20e eeuw.

Bouwstijlen die in deze cursus o.a. aan bod zullen komen zijn:

  • Art Nouveau
  • Berlage
  • Nieuwe Bouwen
  • Amsterdamse School
  • Delftse School
  • Wederopbouw

Deze cursus bestaat uit vijf lessen van 2 uur en zal worden gehouden op woensdagochtend 31 oktober en 7, 14, 21 en 28 november 2012, aanvang 10.00 uur en donderdagavond 1, 8, 15, 22 en 29 november 2012, aanvang 19.00 uur.
Locatie: ’t Clockhuys, Kerkstraat 4 Haren. Minimum aantal cursisten 5 en maximaal 16.

#

Tijdens beide cursussen zullen een groot aantal voorbeelden van bouwstijlen worden gebruikt zoals die in de gemeente Haren te vinden zijn. Dit geeft u meteen een goede kans het geleerde in de praktijk te brengen.
De bouwstijl en leeftijd van veel gebouwen zullen na het volgen van deze cursus geen geheim meer voor u zijn.

Let op! Zowel de Art Nouveau cursus als de Neo-stijlen cursus zijn beginnerscursussen waarbij de nadruk ligt op het ontstaan van een bouwstijl en het leren herkennen daarvan.

Beide cursussen worden gegeven door Maria Staal. Zij is een expert op het gebied van architectuurgeschiedenis en de restauratie van oude gebouwen.

De kosten zijn € 100 per cursus, inclusief koffie/thee en lesmateriaal. Leden van Old Go kunnen deze cursussen echter volgen voor de speciale prijs van € 70 per cursus.

Aanmelden voor de cursussen kan door een email te sturen naar info@vakwerkcursussen.nl. Graag hierbij vermelden aan welke cursus u mee wilt doen en op welke tijd.

Meer informatie over de cursussen en Vakwerk kun u vinden op www.vakwerkcursussen.nl.
Vakwerk is ook te vinden op Facebook: www.facebook.com/vakwerkcursussen.

###

Lees ook het Nieuws uit 2011, of neus eens tussen de Artikelen op deze site.