Lezing oude foto’s uit Glimmen en Haren

 Gepubliceerd door op 11 november 2012
 

Op dinsdagavond 6 november 2012 heeft Henk Werners, de net afgezwaaide voorzitter van de ANBO, in het Dorpshuis de Groenenberg in Glimmen foto’s van oud-Haren laten zien. De avond werd bijgewoond door ruim 30 belangstellenden.

De avond begon met de vertoning van de korte film “Rijk en arm aan het Paterswoldsemeer” die gemaakt is door de heer Anne van Slageren in opdracht van de Culturele Raad van Haren. In de film wordt op geraffinereerde wijze oude filmpjes van het Paterwoldsemeer vermengd met nieuwe opnamen. De film is zonder geluid zodat hij uitstekend geschikt is voor vertoning in openbare ruimtes.

Hierna werd onder de titel: “Die goede oude tijd” door de heer Werners foto’s getoond. Hij nam daarbij een wandeling van het Sterrebos in Groningen, ooit de noordgrens van de gemeente Haren, naar de dorpskern in Haren als thema. Vele mooie villa’s waarvan er enkele nog bestaan passeerden de revue.

Jan Dijkema besloot de avond met de vertoning van een (kleine) selectie van de foto’s van de heer Rutgers uit Glimmen. De foto’s hadden alle betrekking op Glimmen. Het gebruik van dia’s en een diaprojector hierbij maakte de oude sfeer compleet.

Bezoek voor meer foto’s van deze avond de Facebook pagina van Old Go. Let op! U hoeft GEEN lid te zijn van Facebook om deze foto’s te kunnen zien.

###

Lees ook het Nieuws uit 2011, of neus eens tussen de Artikelen op deze site.