Herkennen van bouwstijlen: Art Nouveau tot Wederopbouw

 Gepubliceerd door op 10 januari 2012
 

In samenwerking met de Harener Historische vereniging Old Go organiseert Vakwerk Architectuurcursussen een informatieve toegankelijke cursus met het thema Herkennen van bouwstijlen: Art Nouveau tot Wederopbouw. Leden van Old Go kunnen deze cursus volgen voor de speciale prijs van €70 p.p.

In de cursus draait het allemaal om het begin van de 20e eeuw. In de eerste helft van die eeuw vond er namelijk een belangrijke verandering plaats wat betreft de architectuur in ons land. Een verandering die heeft geleid tot de moderne hedendaagse architectuur die we overal om ons heen zien.

De cursus zet op een rijtje wat er allemaal veranderde in de eerste jaren van de 20e eeuw en hoe u dat kunt herkennen in uw eigen omgeving. Tijdens de cursus zullen een groot aantal voorbeelden van bouwstijlen worden gebruikt zoals die in de gemeente Haren te vinden zijn. Dit geeft u meteen een goede kans het geleerde in de praktijk te brengen.
De bouwstijl en leeftijd van veel gebouwen zullen na het volgen van deze cursus geen geheim meer voor u zijn.

Bouwstijlen die o.a. aan bod zullen komen zijn:

  • Art Nouveau
  • Berlage
  • Nieuwe Bouwen
  • Amsterdamse School
  • Delftse School
  • Wederopbouw

Let op! Dit is een beginnerscursus waarbij de nadruk ligt op het ontstaan van een bouwstijl en het leren herkennen daarvan.

De cursus zal worden gegeven door Maria Staal. Zij is een expert op het gebied van architectuurgeschiedenis en de restauratie van oude gebouwen.
De cursus bestaat uit vijf lessen van 2 uur en zal worden gehouden op woensdagochtend 7, 14, 21 en 28 maart en 4 april 2012, aanvang 10.00 uur. Locatie: ’t Clockhuys, Kerkstraat 4 Haren. Minimum aantal cursisten 5 en maximaal 20. Bij genoeg animo kan er een extra avondcursus gegeven worden.

Kosten zijn € 100 p.p., inclusief koffie/thee en lesmateriaal. Leden van Old Go kunnen deze cursus volgen voor de speciale prijs van € 70 p.p.
Aanmelden voor deze cursus kan door een emailtje te sturen naar info@vakwerkcursussen.nl. Hierbij graag naam, adres en telefoonnummer vermelden.
Meer informatie over deze cursus en Vakwerk Architectuurcursussen kun u vinden op www.vakwerkcursussen.nl.

###

Lees ook het Nieuws uit 2011, of neus eens tussen de Artikelen op deze site.