Dag van de Groninger Geschiedenis

 Gepubliceerd door op 17 juni 2012
 

Op zaterdag 13 oktober a.s. vindt in het gebouw van de Groninger Archieven de jaarlijkse “Dag van de Groninger Geschiedenis” plaats. Het thema dit jaar is ‘Arm en Rijk’.

Rondom het thema vinden er allerlei activiteiten plaats. Zo worden er verschillende lezingen gehouden over o.a. sloppenwijken door Auke van der Woud, Oost-Groningse families die in armoede leefden, de katholieke armenzorg en de geestelijke rijkdom in de stad.

Verder biedt de Dag muziek van o.a. de Martino’s en Bert Hadders, vinden er diverse debatten plaats en kunt u verscheidene tentoonstellingen zien. En het zal de eerste keer zijn dat de soeplepels, ter grootte van een roeispaan, uit het Groninger Museum tentoongesteld worden.

Daarnaast kunt u een stadswandeling maken met Paulien Ex langs huizen van arm en rijk, en met Michael Hermse langs de stadsbeelden uit de jaren 50 en 60, zoals die door fotograaf P. Boonstra zijn vastgelegd, ook kunt u een bezoek brengen aan de jaarlijkse informatiemarkt en boekenmarkt en kijken, luisteren en genieten van de voorstellingen die op het podium plaatsvinden. En natuurlijk biedt de Dag nog veel meer!

De dag begint om 11.00 uur. Om 16.00 uur presenteert RTV Noords Reinder Smith de gebruikelijke Groninger Geschiedenisquiz, waarmee de dag wordt afgesloten om ca. 17.00 uur. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom. De toegang is gratis.

Meer informatie op de site van de Groninger Archieven.

###

Lees ook het Nieuws uit 2011, of neus eens tussen de Artikelen op deze site.