De boerderij van de familie Nienhuis te Haren

 Gepubliceerd door op 26 september 2012
 

Rijksstraatweg 313 (vroeger)

De boerderij op de foto hiernaast stond op het voormalige perceel Rijksstraatweg 313. Dit perceel had een forse omvang, namelijk bijna 23 are. Op deze plek staan nu een dubbele woning (313 en 313A) en een vrijstaand huis (313B). Het vrijstaande huis staat op de plek van de voormalige boomgaard.

De boerderij werd bewoond door de familie Nienhuis. Het gezin bestond uit zes zoons, waarvan er drie tot het laatst op de boerderij woonden en wel Freerk, Jan en Siebrand. Jan was getrouwd met Martje Speelman. Zij kregen een dochter Tetje. Freerk en Siebrand waren vrijgezel.

Rijksstraatweg 313 en 313A (nu)

In 1978 kocht Jan Westerhof, bank-directeur in Haren, de boerderij van Freerk en Tetje Nienhuis. Westerhof bouwde op het door hem gekochte perceel 313 het huidige huis op nummer 313B en verkocht dit in 1993 aan de schrijver van dit artikel.

Ab Deelman

Rijksstraatweg 313B (nu)

Wilt u een reactie achterlaten over de boerderij van de familie Nienhuis?Gebruikt dan het reactieformulier onder aan deze pagina.

###

Meer lezen of karakteristieke woningen in Haren? Ga dan naar het artikel over Villa Rezzago, of bezoek Over Ons, om meer te weten te komen over Old Go.